Update Coronavirus

Update Coronavirus

Bericht update 26 februari 2020

In de media heeft u kunnen lezen dat er een patiënt met bevestigde COVID-19 is in Duitsland, die woont nabij de Limburgse grens. De GGD heeft contact met de Duitse collega’s. Aanvankelijke berichtgeving dat betrokkene in Limburg verbleven zou hebben tijdens de besmettelijke periode, blijkt bij nader onderzoek niet juist. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de patiënt in de besmettelijke periode in Zuid-Limburg is geweest. Er zijn op dit moment GEEN patiënten met COVID-19 in Nederland.

Er zijn veel vragen van burgers, hulpverleners en politiek, die de GGD op dit moment zo goed mogelijk beantwoordt. 

Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u bij de Vragen en Antwoorden van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Het is onwaarschijnlijk dat er op dit moment verspreiding in Nederland is. De situatie kan wijzigen en er kunnen wijzigingen optreden in de situatie in Duitsland. Het kan dat in de komende weken veranderen. De GGD houdt zeer nauw contact met de Duitse GGD – daardoor hebben we snel informatie over nieuwe ontwikkelingen. Het is niet uitgesloten dat er ook verspreiding naar Nederland kan gaan plaatsvinden. Duitsland doet contactonderzoek en elke link met Nederland wordt onderzocht. Dus zodra Nederlanders risico lopen onderneemt de GGD actie.

De GGD in de regio Kreis Heinsberg neemt voorzorgsmaatregelen (verlengt de vakantie van kindercentra en scholen tot 2 maart) en brengt de situatie in kaart. Deze Duitse GGD brengt alle mogelijke contacten in kaart. De GGD uit de regio Kreis Heinsberg adviseertvoorlopig geen situaties op te zoeken waar veel mensen samenkomen. De Duitse GGD wordt hierbij geadviseerd door het nationale Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM).Translate »
Call Now Button