Update: Corona maatregelen november 2021

Update: Corona maatregelen november 2021

Beste lezer,

Zoals u wellicht al weet lopen de besmetting cijfers van Covid 19 weer hard op. Helaas geldt dit ook  in onze regio, dagelijks krijgen we weer meerdere meldingen binnen van positief geteste patiënten, maar ook zien we steeds meer zieke mensen. Ook het griepseizoen lijkt al vroeg haar intrede te doen. Dus er staat ons nog wat te wachten!!

De ziekenhuizen in de regio hebben het enorm druk, er is weinig capaciteit over en ook de druk op de thuiszorg en verpleeghuiszorg is enorm hoog. Regelmatig is er een opnamestop. Wij doen wat we kunnen, maar helaas nemen wachttijden voor planbare zorg snel toe. Hier kunnen wij als huisarts ook niks aan doen.

Intussen is er landelijk gestart met de booster vaccinaties, we hopen dat  ook hier spoedig de ouderen hun eerste prik ontvangen. Dit loopt volledig via de GGD, als huisarts hebben we hier geen rol in. Meer informatie over de boosterprik leest u op https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/boostervaccinatie.

We proberen de zorg zo te blijven leveren zoals u gewend bent. Echter nemen we een paar maatregelen en vragen wij u het volgende:

  • Waar nodig plannen we zorg in op afstand: via telefoon, beeldbellen of mail.
  • Als u naar de praktijk komt, draag een mondkapje, desinfecteer uw handen, houd afstand van anderen en kom zoveel mogelijk alléén.
  • De praktijkondersteuner doet voorlopig géén longfunctieonderzoeken.
  • Kom niet zonder afspraak naar de praktijk.
  • Als u klachten heeft, laat u testen via de GGD. Een zelftest is onbetrouwbaar. Óók als u gevaccineerd bent en bij een milde verkoudheid!
  • Als u klachten heeft en u heeft hulp nodig, bel ons! Blijf niet lang lopen met (ernstige) gezondheidsklachten, wij treffen maatregelen om uw en onze veiligheid te waarborgen.

 

Het kan zijn dat de wachttijden aan de telefoon, of voor een afspraak bij de arts langer duren dan gebruikelijk, onze excuses hiervoor.  Wij doen ons best om u zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te helpen.

Dank voor uw begrip en sterkte in deze tijden!

 Translate »
Call Now Button