#Newsflash januari 2022

#Newsflash januari 2022

Nieuws van HAP Gulpen januari 2022! 

  • Corona: ondanks de hoge besmettingscijfer van de Covid-19 Omikron variant lijkt de druk op de zorg tot nu toe mee te vallen. Laten we hopen dat dit zo blijft, zodat we langzaam weer terug kunnen naar normaal. De boostervaccinatie draagt bij aan het voorkomen van ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Uit onderzoek is gebleken dan deze extra vaccinatie ook bijdraagt aan een lagere transmissie. Dus mocht je toch besmet raken met Omikron dan verlopen de klachten als je geboosterd bent meestal mild en infecteer je ook minder mensen uit de omgeving.
  • Zorg op afstand: de les die we ook geleerd hebben in deze crisis: zorg op afstand werkt (ook)! het is niet altijd nodig om fysiek een afspraak te maken in de praktijk. Een gesprek met de arts via telefoon of beeldbellen kan ook. Voor korte vragen kunnen we de email (info@hapgulpen.nl) en de berichtenmodule in ‘Mijn Huisarts Online’ gebruiken. Dit geldt ook voor het maken van afspraken, herhalen van medicatie. Dat scheelt tijd, reisafstand en u kunt het 24/7 zelf thuis regelen! Klik op het logo op onze homepage voor meer info!
  • Aangepaste ruimere telefonische bereikbaarheid: vanaf januari zijn we de gehele ochtend tussen 8.00u-12.30u telefonisch bereikbaar, dus zonder pauze tussen half elf en elf! En ook tussen 15.00u-17.00u. Daarbuiten zijn we in overleg, doen we de administratie en drinken we een kop koffie. Uiteraard zijn we voor spoed (keuze 1) de gehele dag bereikbaar!
  • Spreekuurplanning aangepast: per 1 januari hanteren we een nieuwe spreekuurplanning. De consultduur is verruimd naar 15 minuten per afspraak. Daarnaast hebben we nu dagelijks een middagspreekuur. Er is tevens meer mogelijkheid om online een afspraak in te plannen, ook bij onze assistentes! Maak hiervoor een account aan via ‘Mijn Huisarts Online’

Blijf gezond! Translate »
Call Now Button