Newsflash 2 juli; versoepeling mondmaskers, CoronaCheck App en Zelfregietool

Newsflash 2 juli; versoepeling mondmaskers, CoronaCheck App en Zelfregietool

Hierbij enkele nieuwsberichten vanuit de praktijk, update 2 juli 2021.

 • Het gebruik van mondneusmaskers in openbare/publieke ruimtes is per 26 juni 2021 gestopt aangezien het landelijk risiconiveau is gedaald tot zorgelijk, met uitzondering van het openbaar vervoer, personenvervoer en vliegverkeer. Het gebruik van mondneusmaskers door patiënten in de huisartspraktijk kan daarom ook worden aangepast, met inachtneming van de basisregels die gelden in de praktijk:
  • Testen bij klachten
  • Hand- en hoesthygiëne (en geen handen schudden)
  • 1,5 meter afstand houden
  • Goede ventilatie

U hoeft bij het betreden van ons gebouw dus géén mondmasker te dragen, mits u 1,5 meter afstand houdt van anderen. Als u een afspraak heeft bij de assistente of huisarts, neem dan wel het mondmasker mee. Wij vragen u indien nodig het mondkapje op te doen bij onderzoek of behandeling in de spreekkamer, of bij drukte in de wachtkamer. Vindt u het prettig om uw mondkapje op te laten? Geen probleem!

 • Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen. Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een e-mail naar info@hapgulpen.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 • Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, dat helpt! Over allerlei onderwerpen, ook Corona…

Mensen kunnen meestal meer dan dat zij zelf denken. En als je zelf iets wilt veranderen of verbeteren in je leven dan is het prettig om de keuzemogelijkheden te kennen. De website Zelfregietool.nl is een hulpmiddel om deze mogelijkheden in beeld te brengen. Hier kun je gebruik maken van de ervaring en kennis van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, ervarings(des)kundigen.

 Translate »
Call Now Button