Huisartsenzorg onder druk: “NEE” zeggen zodat we weer “ja” kunnen zeggen

Huisartsenzorg onder druk: “NEE” zeggen zodat we weer “ja” kunnen zeggen

Als huisartsen worden voelen wij ons zeer gewaardeerd door u, onze patiënten. We willen toegankelijk zijn, dichtbij. We staan voor goede patiëntenzorg. Maar we moeten wel allemaal in staat worden gesteld om die goede zorg te leveren. Want hoe mooi het vak ook is, het staat wel stevig onder druk.

Wellicht merkt u het ook in onze praktijk, de wachttijden lopen op. Het is druk aan de telefoon. Dit is niet wat we willen!

Er komen steeds meer taken op ons bordje, taken die niet persé bij de huisarts horen. ‘Vraag maar een briefje aan uw huisarts’. ‘Langer dan een jaar niet in een ziekenhuis geweest? Vraag maar een nieuwe verwijzing’. De abortuspil? Dat kan de huisarts wel voorschrijven. Achterstand met rijbewijskeuringen? De huisartsen keuren hun patiënten wel. Enzovoort…

Daarbij hebben ook wij te maken met de lange wachttijden in het ziekenhuis en binnen de GGZ. We komen onze patiënten gewoonweg niet meer kwijt.

Genoeg is genoeg, er moet iets gebeuren! We willen gewoon meer tijd voor onze patiënten. Daarom gaan we met alle huisartsen in Nederland aandacht vragen bij minister Kuipers voor dit probleem. Aandacht vragen voor de taken die niet bij de huisartsenzorg horen. U zult er vast genoeg over horen in de media…

#zorgvoordehuisarts

 

 

 Translate »
Call Now Button