Griepvaccinatie 2020

Griepvaccinatie 2020

Op zaterdag 31 oktober tussen 08.30u en 12.30u zal de griepvaccinatie 2020 plaatsvinden. De uitnodiging hiervoor ontvang u de komende weken per post.

Waarom een griepprik?

Alle mensen van 60 jaar en ouder komen in aanmerking voor een griepprik. Ook bij mensen onder de 60 jaar  met hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met minder afweer kan de griep ernstige gevolgen hebben en krijgen een oproep. De griepprik is de beste bescherming tegen griep. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Twee weken na de griepprik heeft u genoeg afweerstoffen.

Voor meer informatie kijk op: https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen

Dit jaar zal de procedure anders zijn als afgelopen jaren, in verband met de Corona uitbraak. Wij nemen strikte maatregelen om u te beschermen, zodat u gerust de prik kunt komen halen. Wel vragen we u het volgende:

  • Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak als u 1 of meer van deze klachten heeft: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven, koorts.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • We verzoeken u een mondkapje te dragen.
  • We werken met tijdsblokken. Kom uitsluitend op het vermelde tijdsblok in de brief en niet te vroeg!
  • Neem de uitnodigingsbrief mee.

 

Nieuw dit jaar is dat de griepvaccinatie gecombineerd wordt met vaccinatie tegen pneumokokken. Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden op oudere leeftijd. Mensen die dit jaar 73, 74, 75, 76, 77, 78 of 79 jaar worden of zijn geworden, krijgen een uitnodiging voor deze prik. Deze prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt van deze bacterie. U heeft dan minder kans op longontsteking. Na vijf jaar is de prik uitgewerkt. De uitnodiging hiervoor krijgt u samen met de uitnodiging van de griepprik. Translate »
Call Now Button