(! Bijgewerkt) Corona vaccinaties: update 3 februari

(! Bijgewerkt) Corona vaccinaties: update 3 februari

Afgelopen week hebben onze 85-89  jarigen (gefaseerd) een oproep gekregen van de GGD voor de  Corona vaccinatie 💉Indien mogelijk wordt gevraagd om naar een priklocatie van de GGD te gaan. Zij worden daar net als de 90-plussers gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer vaccin. Mensen die niet mobiel zijn worden later thuis door de huisarts gevaccineerd, wanneer is nog onbekend.

Onze patiënten die in een instelling wonen, worden de komende week gevaccineerd door de Huisartsenpost OZL (Nightcare).

Uiterlijk 9 februari heeft iedereen uit deze doelgroep een uitnodiging ontvangen. Op dit moment verwachten we dat mensen van 80 tot en met 84 jaar vanaf 9 februari worden uitgenodigd. Zoals eerder gezegd. veel blijft onzeker. Last minute krijgen wij informatie over welke groepen wanneer en hóe gevaccineerd worden. Dit heeft vooral te maken met (vertraagde) leveringen en beschikbaarheid van de vaccins. Wij houden u zoveel mogelijk op de hoogte!

Intussen: bekijk eens deze website: https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

Update 21.00u!

Per direct komen er meer vaccinatieplekken 💉 bij voor de doelgroep 80+ 👍 Er staan inmiddels al veel afspraken gepland, maar door verhoogde capaciteit kan de doelgroep 80+ eerder gevaccineerd worden. Het RIVM zal vanaf eind deze week per post de doelgroep 80+ uitnodigen. Echter, de 80-plussers kunnen vanaf vandaag al een vaccinatie-afspraak maken

Praktische informatie
• 80-plussers kunnen vanaf nu bellen met 0800-7070 om een afspraak voor vaccinatie te maken
• Het afsprakennummer is bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week
• Het is belangrijk dat mensen hun Burgerservicenummer (BSN) bij de hand hebben
• Indien iemand hulp nodig heeft met vervoer kunnen mensen terecht bij Omnibuzz (0900 –
0699)

 

 Translate »
Call Now Button