Corona update 4 mei: de geneeskundige verklaring ?

Corona update 4 mei: de geneeskundige verklaring ?

 

 

 

Nu de maatregelen versoepelen krijgen wij vaker het verzoek om te beoordelen of mensen met een verhoogd risico kunnen en mogen werken en hier een verklaring voor te schrijven. Ook van scholen krijgen we soms verzoeken om een verklaring te schrijven dat een leerling vanwege een andere oorzaak verkouden is of hoest (vanwege een chronische ziekte of hooikoorts). De zogenaamde ‘geneeskundige verklaring’.

Ook voor beoordelingen of een behandeling wel echt noodzakelijk is en of extra bescherming nodig is, is de huisarts niet nodig Andere zorgprofessionals kunnen daar heel goed zelf over oordelen.

Het advies is dan ook:

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van corona?
Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.
Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.Translate »
Call Now Button